Volg ons
Sloepvaren

"Ontdek de Rust en Vrijheid van Sloepvaren: De Ultieme Ontspanning op het Water"

Sloepvaren is een populaire activiteit geworden voor mensen die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Een sloep werd oorspronkelijk gebruikt als werkboot, maar worden nu voornamelijk recreatief gebruikt. Ze zijn meestal klein tot middelgroot, hebben een open kuip en zijn gemakkelijk te manoeuvreren.

Het kabbelende water, de frisse lucht en de serene omgeving creëren een perfecte setting voor ontspanning en stressverlichting. Sloepvaren stelt je in staat om de drukte van het dagelijks leven achter je te laten en volledig tot rust te komen.

Met een sloep kun je op je eigen tempo varen en zelf bepalen waar je naartoe wilt gaan, het geeft dus enorme vrijheid en flexibiliteit en je mogelijkheden. Je kunt pittoreske grachten verkennen, langs schilderachtige kustlijnen varen of gewoon voor anker gaan op een idyllische plek en genieten van de omgeving.

Sloepvaren is een geweldige activiteit om te delen met vrienden en familie en is echt een sociaal  gezellig samenzijn. Je kunt samen genieten van het varen, zwemmen, picknicken aan boord of aanleggen bij gezellige restaurants langs het water. Het creëert mooie herinneringen en versterkt de banden.

Geniet maar ga altijd goed voorbereidt op weg...

  • Veiligheid staat altijd voorop, dus zorg altijd voor de juiste veiligheidsuitrusting aan boord, zoals reddingsvesten, een EHBO-kit en navigatieapparatuur. Controleer ook de weersomstandigheden voordat je vertrekt en houd rekening met mogelijke risico’s.
  • Leer de basisprincipes van navigatie en ken de geldende regels en voorschriften op het water. Dit zorgt voor een soepele en probleemloze vaartocht. Het is ds altijd verstandig om een vaarbewijs te halen!
  • Verken nieuwe gebieden en laat je niet beperken tot één locatie. Sloepvaren biedt juist de mogelijkheid om nieuwe wateren en mooie plekjes te ontdekken. Kijk eens buiten je gebruikelijke vaargebied en laat je verrassen door alle verschillende gebieden van de Hollandse Plassen.

In de stilte van de horizon vind je vrijheid, terwijl de kracht van de elementen je ziel verheft.

Op deze plassen kan je Sloepvaren

Nieuwkoopse Plassen

Vlietland

Westeinderplassen

Kagerplassen

Braassemermeer

Loosdrechtse Plassen

Vinkeveense Plassen

Reeuwijkse Plassen

Haarlemmermeer

Zegerplas

Overige plassen

No data was found