Volg ons
Kanovaren

De Hollandse Plassen...een paradijs voor kanovaarders, natuurliefhebbers en rustzoekers!

Kanovaren is een populaire watersportactiviteit in Nederland, en is echt nergens mooier en meer divers dan op de prachtige Hollandse Plassen.

Met zijn uitgestrekte waterwegen, weelderige flora en fauna en adembenemende landschappen bieden de Hollandse Plassen de perfecte setting voor kano-enthousiastelingen. Deze website neemt je mee op een ontdekkingsreis door de Hollandse Plassen en biedt o.a. informatie over het kanovaren in dit unieke gebied.

 

 

De Hollandse Plassen een paradijs voor kanovaarders, natuurliefhebbers en rustzoekers!

De Hollandse Plassen vormen een uitgebreid netwerk van meren, plassen en kanalen in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Deze waterrijke gebieden zijn ontstaan door turfwinning en bieden nu een divers landschap met eilanden, rietkragen, moerassen en uitgestrekte open wateren.

De populariteit van kanovaren leent zich eigenlijk op alle Hollandse Plassen. Iedere plas heeft met zijn eigen unieke kenmerken, wel routes die zeer geschikt zijn voor kanovaarders. Voor de geoefende kanovaarder is het ook zeker mogelijk om een tocht te maken tussen twee verschillende ‘buur’ plassen. Als dat niet ultiem genieten is…

Kano's en uitrusting voor een heerlijk onbezorgd tochtje!

 

Bij het kanovaren op de Hollandse Plassen kun je kiezen uit verschillende soorten kano’s, zoals kajaks, open kano’s en opblaasbare kano’s. Kajaks zijn ideaal voor individueel varen, terwijl open kano’s geschikt zijn voor groepen of families.

Het is belangrijk om een goede uitrusting te hebben, waaronder reddingsvesten, peddels, spatzeilen, zonnebrand en waterdichte tonnen om je waardevolle spullen droog te houden. En vergeet natuurlijk je versnaperingen en je flesje water niet voor de nodige energie.

Wellicht ben je in het bezit van een eigen kano of kajak, maar zo niet, dan zijn er in het hele gebied genoeg adressen waar je ze kunt huren.

Veiligheid en regels onderweg op het water!

Veiligheid staat voorop, dus zorg ervoor dat jij en een mogelijke medepassagier kunnen zwemmen en draag altijd een reddingsvest!

Ken de regels, zoals het rechts houden op het water, het vermijden van zwemgebieden en het respecteren van de natuur en andere watersporters. Let op de weersomstandigheden en ga niet kanovaren bij sterke wind, onweer, slecht zicht of het vooruitzicht hierop!

De Hollandse Plassen bieden talloze mogelijkheden voor kanotochten. Kies zelf je route of maak gebruik van de bestaande kanoroutes. Ontdek o.a. de pittoreske dorpjes, historische molens en geniet volop van de prachtige natuur tijdens je kanotocht.

 

De Hollandse Plassen zijn een belangrijk leefgebied voor veel vogelsoorten en het heeft een grote diversiteit aan rietvelden, waterlelies en waterplanten.

Respecteer de natuur en neem je afval mee terug. Laat de omgeving achter zoals je die hebt aangetroffen en kom je zwerfafval tegen, neem dit dan mee.

Op deze plassen kan je Kanovaren

Nieuwkoopse Plassen

Vlietland

Westeinderplassen

Kagerplassen

Braassemermeer

Loosdrechtse Plassen

Vinkeveense Plassen

Reeuwijkse Plassen

Haarlemmermeer

Zegerplas

Overige plassen

No data was found