Volg ons
Zeilen

Zeilen is de kunst van het loslaten, waar de wind je gids wordt en het water je speelveld.

Elke windvlaag is een avontuur, elke golf een uitdaging.

"Zeilen is niet alleen een reis over het water, maar een reis naar jezelf."

Zeilen is een eeuwenoude en geliefde watersport activiteit, die zowel recreatief als competitief wordt beoefend over de hele wereld.

Zeilen op de Hollandse Plassen is een populaire activiteit die mensen de mogelijkheid biedt om te genieten van de rust en schoonheid van de binnenwateren van Nederland. Hoewel de Hollandse Plassen misschien minder geschikt zijn voor hele grote zeilenschepen, zoals je dat ziet op open zee, zijn er toch genoeg mogelijkheden om te zeilen op deze plassen.

Zeilen biedt de mogelijkheid om te genieten van de vrijheid van het water en de verbinding met de natuur. En laat De Hollandse Plassen nou net over al deze ingrediënten beschikken!

 

Welke zeilmogelijkheden zijn er op de Hollandse Plassen?

Op de meeste Hollandse Plassen kun je kleine zeilboten gebruiken, zoals zeiljollen of open zeilboten. Deze boten zijn lichtgewicht en hebben een klein zeiloppervlak, waardoor ze geschikt zijn voor de vaak beschutte wateren van de plassen. Zeiljollen zoals de Optimist, Laser en Splash zijn populaire keuzes voor recreatief zeilen.

 

Kan ik op de Hollandse Plassen ook zeilen zonder eigen zeilboot?

Op verschillende locaties rondom de Hollandse Plassen zijn zeilscholen en verhuurbedrijven te vinden. Hier kun je zeillessen nemen en zeilboten huren om zelfstandig te kunnen zeilen. Dit is een goede optie voor beginners die willen leren zeilen of voor mensen die geen eigen boot hebben maar toch willen genieten van een zeilervaring.

 

Op sommige Hollandse Plassen worden ook zeilwedstrijden georganiseerd.

Dit kan variëren van lokale clubwedstrijden tot regionale of nationale kampioenschappen.

 

Op deze plassen kan je Zeilen

Nieuwkoopse Plassen

Vlietland

Westeinderplassen

Kagerplassen

Braassemermeer

Loosdrechtse Plassen

Vinkeveense Plassen

Reeuwijkse Plassen

Haarlemmermeer

Zegerplas

Overige plassen

No data was found