Volg ons
Waar bevinden zich de mooiste plassen van nederland?

De Hollandse Plassen...het verhaal van de symbiose tussen mens en natuur!

Vandaag de dag vormen de Hollandse Plassen een paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers. Zeilers, windsurfers, en kanoërs vinden hun weg naar de meren, terwijl langs de oevers wandelpaden en fietsroutes zich een weg banen door het groen. De plassen herbergen ook een diversiteit aan flora en fauna. Zeldzame vogels vinden hier hun broedplaatsen, en in de rietkragen bloeien bijzondere planten.

Toch blijft de strijd tegen het water een constante factor. Waterbeheerders werken onvermoeibaar om het delicate evenwicht te bewaren tussen land en water, waarbij zij moderne technieken combineren met traditionele kennis. Polders worden drooggemalen, dijken versterkt, en sluizen onderhouden om ervoor te zorgen dat de plassen niet opnieuw een bedreiging vormen voor de omliggende dorpen en steden.

Zo vertellen de Hollandse Plassen het verhaal van de symbiose tussen mens en natuur, waar water zowel een vriend als een vijand is geweest, en nog steeds is. Ze zijn een levend bewijs van de vindingrijkheid en vasthoudendheid van de Nederlanders in hun voortdurende gevecht om hun land droog te houden.

Nieuwkoopse Plassen

Vlietland

Westeinderplassen

Kagerplassen

Braassemermeer

Loosdrechtse Plassen

Vinkeveense Plassen

Reeuwijkse Plassen

Haarlemmermeer

Zegerplas

Langeraarse Plassen

Overzicht Hollandse Plassen