Volg ons
Boodschappensteigers

Boodschappensteigers zijn bedoeld voor tijdelijke bezoekers. Deze steigers zijn ideaal voor een boodschap of een korte tussenstop tijdens een langere vaartocht.

"Vaar je op de Hollandse Plassen, denk dan niet aan standaard boodschappenlijstjes. Lokale winkeltjes en markten bieden verse producten en delicatessen, perfect voor een picknick aan boord of een barbecue op de oever."

Vinkeveen beschikt over een aantal boodschappensteigers waar vaartuigen tijdelijk (max. 2 uur) kunnen afmeren. Eén van de boodschappensteigers bevindt zich op de Zuidplas, direct naast de afrit van de N201 bij Vinkeveen.

Een ander bevindt zich aan de Ringvaart, ter hoogte van de Roerdompbrug en Dorpshuis De Boei.  Zowel Albert Heijn als de Jumbo zijn vanaf beide boodschappensteigers te voet bereikbaar. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om aan het begin van de Baambrugse Zuwe aan te meren en van daaruit te voet het dorp te verkennen.

bron:ondernemersvinkeveen@gmail.com

 

 

Nieuwkoop beschikt over meerdere havens, zowel grote als kleine.

Aan de oostzijde van de plas ligt de commerciële jachthaven Plaszicht en direct daarnaast bevindt zich de haven van WSV Noord-Zuid. Beide havens beschikken over passantenplaatsen met water en stroom op de steigers. Je ligt hier ca. 500 m van het centrum.

In het centrum van Nieuwkoop bevindt zich Jachthaven Akerboom en ook dit is een prima plek voor passanten en een boodschap.

Er is in het centrum ook een openbare aanlegsteiger, waar je max. drie uur mag blijven liggen. Ideaal dus als je alleen even boodschappen wilt doen of Nieuwkoop wilt bekijken.

Ga je iets lekkers halen voor de borrelplank of toch wat anders?

Boodschappen nodig als je heerlijk aan het genieten bent op De Westeinderplassen?  Je vindt een boodschappensteiger in Aalsmeer aan het Praamplein, direct voor de Albert Heijn. Je loopt vanaf hier zo het centrum in met diverse winkels en horeca gelegenheden. Je kunt hier komen vanaf de Ringvaart, maar ook vanaf de Kleine Poel via de Brandewijnsloot. Ook bij de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer, kun je aanmeren voor boodschappen. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het centrum.

Ook in Kudelstaart kun je terecht voor een boodschap in het gezellige centrum. Vanaf jachthaven Kudelstaart zijn de winkels op loopafstand. Een stuk verderop in de buurt van de Loswal is nog een openbare aanlegsteiger en dit is ook maar een klein stukje lopen naar het centrum. Je mag bij alle openbare boodschappensteigers maximaal twee uur aanleggen.

In Leiden vind je twee havens. Bij de Beestenmarkt kun je als dagbezoeker aanmeren en bij De Zijlpoort kun je ook overnachten!

Passantenhaven Zijlpoort

In de passantenhaven kun je als bezoeker meerdere dagen aanmeren en overnachten. Hier vind je ook een havenkantoor, de havenmeesters ontvangen je graag in de stad. In de haven kun je gebruikmaken van douches en toiletten. Er staan automaten voor elektriciteit en stromend water, drinkwater en wassen- en drogen. De haven bereik je vanuit het oosten via de Zijl, het Rijn-Schiekanaal en de Oude Rijn.

Haven Beestenmarkt

Aan de Beestenmarkt vind je meerdere aanlegplaatsen. Je mag hier niet overnachten, maar dit is wel de ideale locatie voor een vaarpauze of een boodschap midden in het centrum. Rondom de Beestenmarkt vind je vele restaurants en leuke winkels.

Fotografie: Hielco Kuipers

 

Vrijwel overal op de Hollandse Plassen zijn er steigers waar je aan wal kunt gaan voor het halen van boodschappen, of om gewoon even lekker je benen te strekken.

Maar misschien zie je wel gewoon iets leuks aan de oever tijdens je verblijf op het water, waardoor je het graag van dichterbij wil bekijken.

Alle plassen

Nieuwkoopse Plassen

Vlietland

Westeinderplassen

Kagerplassen

Braassemermeer

Loosdrechtse Plassen

Vinkeveense Plassen

Reeuwijkse Plassen

Haarlemmermeer

Zegerplas

Langeraarse Plassen

Overzicht Hollandse Plassen